Aquatræner og Vibrationsgulv

Aquatræner

Aquatræning har igennem mange år været en fast bestanddel af træning, genoptræning og konditionstræning af sportsheste i blandt andet USA, England og Tyskland. Healthy Horse fik i 2003 fået installeret Danmarks første og eneste Aquatræner i nord Europa. Der er senere hen kommet flere rundt omkring i landet som er en dejlig udvikling, da dette skaber mere fokus på denne fantastiske træningsform.

Aquatræning er en kombination af løbebånd og vand. Dette giver en særlig skånsom behandling, fordi der er fuld kontrol over hestens bevægelser. Leddene bliver styrket da hesten bærer sin fulde vægt. Det kolde vand masserer hestens sener og øger blodcirkulationen. Længde af træningstiden, hastighed og vandmængde kan reguleres. Dette gør at man kan lave et meget individuelt trænings program til hver enkelt hest.

Heste med sene- og ledbånds skader har især gavn af denne behandling, men Aquatræneren kan også bruges som supplement til den almindelige træning af sports og ungheste. Erfaringer fra blandt andet Tyskland viser gode resultater ved opbygning af muskulatur, forbedring af kondition og koordination af motorik.

Heste med ryg og bevægelses problemer har også stor gavne af denne træning da heste der går i vand er nød til at bruger alle 4 ben lige meget og dermed arbejder korrekt ned gennem hele kroppen, på denne måde kan man bygge hesten op  uden belastning af sadel og rytter.  

Efter træningssession er det muligt få hesten i solarium og/eller på vibrationsgulv for at slappe af i musklerne og tørre. 

 

Vibrationsgulv

Vibrationsgulvet er en unik måde at øge blodcirkulationen på en rar og afslappende måde for hesten, hvad enten der er tale om rehabilitering for skader, forberedelse til arbejde eller massage af hesten efter arbejde. Vibrationsgulvet træner, masserer og opbygger hestens muskler og kan anvendes lige fra træning og forberedelse til konkurrence eller til genoptræning efter en skade.

vibrationsgulvet er en slags massage-maskine til heste. Den kan bruges til alle typer af heste.

Vibrationsgulvet er for hesten en behagelig og afslappende måde af få blodcirkulationen i gang og opnå afslapning af muskulaturen. Ud over massagen fra det vippende gulv behandles hestens overlinie og ryg med varme fra solariet over hestens ryg, hvilket giver total velvære. Regelmæssig brug af vibrationsgulvet siges at øger optagelsen af foder og øger fordøjelsen.

Hvorfor bruge vibrationsgulvet?

Vibrationsgulvet øger blodcirkulationen uden hesten belastes. Det øger helingen af skader og nedsætter genoptræningstiden, samt nedsætter rehabiliteringstiden efter hårdt arbejde, så hesten kan vende hurtigere tilbage til maks. præstation. Plus det giver hesten øget velvære.